50% от сделките с недвижими имоти ще бъдат в криптовалута!

Все повече имоти започват да се продават с този нов тип разплащане споделя Райън Серхант – брокерът на недвижими имоти, автор и звезда на „Million Dollar Listing New York“ – е продал над $1 милиард в недвижими имоти.

Той прогнозира, че 50% от сделките с недвижими имоти ще се извършват с помощта на криптовалути през следващите пет години.

 

По-рано този месец някой плати еквивалента на $450 000 в токени SAND за къща в мета вселената в съседство със Snoop Dogg. Човек би могъл да си купи физически дом за толкова пари.

 

Докато през 2021 г. се наблюдава бум на пазара на недвижими имоти за виртуална собственост – с хора и компании, които плащат стотици хиляди долари в ETH и други криптовалути, за да заложат своите вземания – някои вместо това вземат своите криптовалути и купуват имоти в реалния свят.

 

Само пазарът на недвижими имоти в САЩ е на стойност $156.2 милиарда, според IBISWorld. Ню Йорк е едно от местата, където се наблюдава увеличение на крипто притежателите, като инвеститорите използват печалбите си, за да се преместят в луксозни адреси.

 

Просто ще има много крипто китове, които преместват пари и ги влагат в твърди активи, купуват мезонети и всичко това„, каза основателят и главен изпълнителен директор на едноименната фирма за недвижими имоти Serhant.

 

„Мисля, че сме в много уникален момент във времето.“

 

В крайна сметка ще направим, само в Ню Йорк, може би една или две сделки този месец, които са портфейл до портфейл„, каза Серхант.

 

„И след това шест или седем сделки този месец с помощта на посредник като BitPay.“

 

Брокерът на недвижими имоти на известни личности казва, че тъй като все повече хора са им удобни криптовалутите, те ще се превърнат в средство за потенциално спестяване за неща като собствеността на жилище. Банките също трябва да им е по-удобно да боравят с актива и да започнат да улесняват заемите. Но това време още не е дошло.

 

Вижте цялата публикация в cryptodnes.bg