Модерни СПА центрове поставиха Варна на световната карта за целогодишен туризъм!

Туристи от 168 страни посетиха Варна през първите 9 месеца на годината

Модерни СПА центрове, привлекателни забележителности и алтернативни видове туризъм поставиха Варна на световната карта за целогодишен туризъм. Години наред специалисти и представители на туристическия бранш във Варна и съседните курорти се обединиха, заедно обсъждаха и работиха за привличането на туристи през четирите сезона на годината. Заедно търсиха възможности за висококачествени продукти и нови алтернативни форми на туризъм.

Популярната ни морска столица, която вече век носи титлата курортен град и привлича туристи от цял свят, е желана не само през лятото, но и през следващите три сезона след него – през есента, зимата и пролетта. Има не 10, а много повече причини, за да тръгнем по всяко време към Варна.

Едни харесват нейната архитектура, други споделят, че това е любимата тяхна дестинация заради климата, историята, туристическите забележителности, емблематичните културни, конгресни, спортни, кулинарни и всякакви видове предложения и събития – част от тях утвърдени на националната сцена, а други отдавна са прескочили границите не само на България и Европа, но и са стигнали до най-далечните точки на света. Като доказателство на тези думи идват и цифрите за първото 9-месечие на тази година.

Варна е била посетена от туристи от почти цял свят – имала е гости от 168 националности,

сочи Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

 

Прочетете цялата статия в bgtourisum.bg