Експерт съветва: Защо да инвестираме в качествено жилищно строителство?

 

Неделина Алексиева от отдел Продажби на най-новия жилищен комплекс на строително-инвестиционна компания Експрес Гаранцион ООД гр. Варна – Bella Vita Residence пред медия “Нова Варна”.

 

Какви са предимствата да инвестираме в имоти по време на COVID криза и как да инвестираме правилно своите спестявания.

 

– Каква е картината на имотния пазар в България и по-конкретно какви са тенденциите на годишна база?

“Дори в края на годината продължаваме да усещаме колко беше динамичен пазарът през изминалите месеци.” сподели пред медия “Нова Варна” Н. Алексиева/0888 39 99 55/ от отдел Продажби на най-новия жилищен комплекс на строително-инвестиционна компания Експрес Гаранцион ООД гр. Варна – Bella Vita Residence

Икономическите условия към момента спомагат за утвърждаване на тенденцията жилищата да стават и все по-достъпни. Към момента има няколко основни движещи мотива при купувачите. Два от тях са покачването на средната работна заплата в частния сектор и все така ниските нива на лихвите по ипотечните кредити. В България винаги притежанието на собствено жилище е било приоритет пред това да се плаща ежемесечен наем. Друга причина е все така продължаващата миграция към големите градове. Освен това в последната година започна все повече да се усеща несигурността и притеснението от “обезценяването” на парите – страхът от инфлацията, от въвеждането на еврото. И точно това е основния движещ мотив последните месеци – идеята да се опазят наличните средства.

 

– С какво точно вашия комплекс е толкова привлекателен и имали с нещо което го прави различен от другите?

“Едно от най-важните предимства е сигурността, качеството и опита които “Експрес Гаранцион” гарантира пред свойте клиенти“ изтъкна г-жа Алексиева и добави:

 

Bella Vita е замислен и проектиран/Арх. Стоян Георгиев Петков, с рег. N 05323 на КАБ РК ВАРНА/ така, че да задоволи всеки вкус:

  • перфектна локация: на минути от центъра на гр. Варна, разположен е между кв. Виница и красивия курортен комплекс “Св. Св. Константин и Елена”.
  • район отличаващ се с чист въздух, тиха и спокойна атмосфера и изключително бърза и лесна достъпност до центъра на града /само за 10 минути с автомобил/.

 

 

Жилищата на първите етажи ще разполагат със собствен двор, от по високите етажи ще се открива прекрасна морска панорама, а тези на последните етажи ще се наслаждават на морето от големите си панорамни тераси.

Помислили сме за спокойствието и удобството на нашите настоящи и бъдещи клиенти:

В комплекса е предвидено да има собствен озеленен парк на площ от 2400 кв.м, супермаркет, детска градина и занималня, аптека, фризьорски салон, многофункционално игрище за спорт, външни и вътрешни паркоместа, постоянна охрана и професионален сграден мениджмънт!

 

За да сте убедите и разгледате комплекса вижте новият ни сайт: www.complexbellavita.com

 

– Имали някакъв определен профил купувачи на Bella Vita Residence?

Разбира се, при нас има както редовните участници на имотния пазар – семейства закупуващи първите си жилища, работещи в чужбина, които искат да вложат средствата си в имот или клиенти, които вече са реализирали сделки по продажба. Интересна е една новата тенденция, която наблюдаваме – появата на купувачи, които са под 30 години, а дори и под 25. Те работят в големи компании и могат да си позволят финансиране, с което да се сдобият с жилище без да имат проблем относно набавяне на нужните средства. Имаме и такива млади хора живеещи в чужбина, които търсят жилище за бъдещето си завръщане у нас.

 

– Няколко съвета които бихте дали на всички които все още се чудят къде да инвестират парите си:

Очакваното обезценяване на парите ще мотивира все повече хора да влагат средства в недвижими имоти за да съхранят спестяванията си. Съветвам Ви да го направите и вие! Възможно е и много потребители да търсят опции за разширяване на домакинствата си правейки двойни сделки – продавайки жилищата си, за да се сдобият с по-големи. Ниските лихви по ипотеките ще дадат допълнителна сигурност на тези клиенти, ще се търси и по-висок процент финансиране – около 75% – 85% от цената на имотите, освен всичко ще се запази и увеличи интересът към покупка на тристайни и по-големи апартаменти. Всички тези неща са само прогнози, но най-важното е да сме информирани и да знаем кое е най-полезно за нас!

 

Ние от Bella Vita Residence искаме да пожелаем на всички весели Коледни празници и нека Новaта година ни донесе още повече радост и усмивки! А ако имате нужда от подаръци за коледа свържете се с нас, за да станете и Вие част от семейството на Bella Vita Residence!